lördag 11 februari 2012

Socialitetsträningen påbörjas

Idag har vi övat lite ensamhetsträning. Varje valp får vistas ett par minuter i ensamhet utan syskon och mamma i närheten. En och en får de också följa med på små promenader. Inomhus än så länge - det är fortfarande vinter utomhus. Det är viktigt att de exponeras för olika saker, ljud och miljöer under korta stunder nu när de är som mest formbara. Höga ljud reagerar de på, men efter bara några sekunder är de framme och undersöker vad det var för något.

Tik nr 1 - Ögonstenen Ladybird Lacey är den som är mest framåt och mest orädd. Hon är också mer självständig än de övriga och går på egen tass ut på upptäcksfärd. De andra tre håller håller sig intill varandra och finner tryggheten där. Ofta är den minsta i kullen den tuffaste. Häromdagen tog Lacey ett rejält tag i brorsans svans och släpade honom cirka 1,5 meter över golvet. Synd jag inte hade kameran till hands och kunde filma det!

Gossarna verkar mer leva för att gosa. De är helt ljuvliga små nallebjörnar. Laban är ett riktigt charmtroll. Påminner lite om en clown med ett svart ben och ett vitt!
Hanvalparna - Linus och Laban

Ögonstenen Light-footed Laban

Ögonstenen Lithesome Linus, SE12597/2012

Kullen har somnat efter allt bus och nya intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar